Miez?

Szakértői blog, a virtuális világokról, legfőképp a Second Life-ról

SZÖVEG NAGYÍTÁSA: CTRL-+

Utolsó kommentek

RSS feedek

|home|

Bétarabszolgizmus

2008.10.25. 13:17 a. prospero

E mókás szóösszetétel névrokonom, nem a blog.hu-s Prospero, hanem Prospero Linden legújabb blogbejegyzése kapcsán jutott eszembe.

Külföldön ezt crowdsourcing-nak hívják, és nem újdonság ez a Linden Lab háza táján, hiszen elég csak a kliensek bétatesztelésére vagy a hivatásos mentorokra gondolni. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy manapság mennyire bevett szokás a kis lelkes felhasználókkal elvégeztetni a tesztelési feladatokat, és hogy azok mennyire boldogan vetődnek az ilyen felhívásokra.

Vagy ahogy ezt másutt megfogalmazták, a web 2.0 lényege: te végzed a munkát, ők kapják a pénzt érte.

Egyébként meg mindenkinek javaslom, akinek ilyen perverziói vannak, hogy inkább egy OpenSim szervert tegyen fel, MySQL-el, konfigoljon be pár régiót és inkább azt tesztelje. (Vagy ha még van egy kis türelme és lusta angol nyelvű források után kutatni, várja meg, amíg megírom hozzá a tutorialt.)

Szólj hozzá!

Címkék: beta

A bejegyzés trackback címe:

https://secondlife.blog.hu/api/trackback/id/tr47730974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása