Miez?

Szakértői blog, a virtuális világokról, legfőképp a Second Life-ról

SZÖVEG NAGYÍTÁSA: CTRL-+

Utolsó kommentek

RSS feedek

|home|

Szakértő, bah... új desing coming soon

2008.10.03. 08:15 a. prospero

Egy rövidke bejegyzés: hamarosan új megjelenést kap az oldal, illetve odabiggyesztettem, hogy szakértői blog. Hogy miért, erről pár sort, alább.

Egyrészt, felmértem, hogy hírblogokból akad szép számmal (főleg angol nyelvűből, de szerencsére már egy magyar nyelvűt is találhatunk).

Ami ezekkel a bajom, legfőképp néhány fölkapott külhonival, hogy clueless-ek szerkesztik. Clueless-nek azokat nevezem, akik hogy ekképp fogalmazzak, nem a "számítógépek világából" (ehm...) érkeztek, és így minden csilli-villit agyonhype-olnak, legtöbbször nem törődve azzal, hogy az egész... nos, hát... csak csilli-villi.

Ilyen blogok az NPIRL, az NWN vagy a Second Thoughts, ami ráadásul a clueless-ségére még büszke is.

Félreértés ne essék: attól, hogy valaki clueless, még lehet remek a blogja, pl. Dusan Writer meglehetősen jókat szokott írkálni.

A másik kedvenc állatfajom a Second Life tanácsadó, avagy Second Life consultant, ami egyrészt egy hivatalosan beszerezhető titulus, másrészt megnevettető, hogy kik nevezik magukat annak.

Egyáltalán. A helyzet roppantul hasonlít a web bumm idején levőre, amikor mindenki elkezdett roppant ízléstelen personal site-okat kiadni, és attól ő már webdizájner, webfejlesztő, stb. lett. No, ezek a tanácsadók is hasonlók, legtöbbjük öröknyubi, és a build-jeikre ránézve az is marad.

Összefoglalva... úgy gondolom, e kimondatlan "típusblogok" mellett megférnek az olyanok is, amelyek kisebb-nagyobb részben a háttérrel foglalkoznak, gyakran egy konkrét hír, esemény kapcsán. Azt viszont nem gondolom, hogy szükség lenne még egy, up-to-date híreket naponta szállító SL blogra.

 

 

 

 

1 komment

Címkék: szakértő clueless second life consultant

A bejegyzés trackback címe:

https://secondlife.blog.hu/api/trackback/id/tr28693710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kavics 2008.10.07. 00:07:24

jaja..ahogy AliG mondja: "Keep it real!!" :)
süti beállítások módosítása