Miez?

Szakértői blog, a virtuális világokról, legfőképp a Second Life-ról

SZÖVEG NAGYÍTÁSA: CTRL-+

Utolsó kommentek

RSS feedek

|home|

Second Life mint operációs rendszer / Second Life as Operating System

2008.09.17. 17:28 a. prospero

Talán le kéne védetni az ötletet, de minek. Remélem, inkább más is ötletet merít ebből, majd alkalomadtán valamelyik OpenSim-es meetingen bedobom.

Szóval... van egy olyan ötletem, hogy az SL-t (vagy majdani utódját, talán erre most az OpenSim lenne a legalkalmasabb) operációs rendszerként "vindóz"-ként lehetne használni.

Vegyük számba, mit művel egy átlagos halandó a számítógépén:

- internetezik (email, böngészés)
- multimédiás tartalmakat fogad magába (pfúj); mp3-at hallgat, videót és családi képeket néz
- játszik
- dolgozik

Ennek egy jó részét már a PlayStation 3-as Home tudni fogja (ezért _se_ annyira eredeti az elképzelés), de számos elemét nem vagy csak körülményesen.

Az én ötletem valami testreszabott Linux-disztró lenne, ahol a grafikus felület indulásával egyidőben elindul a (nevezzük így) Second Life. Ez az új Second Life képes lenne külső alkalmazásokat futtatni, akár úgy, hogy egy primre feszíti a képet, amit a saját gépünkön elindított alkalmazás ad. (Term. a háttérben a saját gépünkön is futna egy privát szerver, mondjuk egy OpenSim srv.)

3D desktop helyett (lásd forgatható kocka SuSében és egyéb *nixekben) mag az op.rdsz lenne 3D-s, egyes elemek pedig linkelhetők lennének primekhez/objektumokhoz, az azokban futó scripteken keresztül vezérelhetnénk őket.

Képzeljünk el pl egy guglis keresést, ahol a körülöttünk levő primekben rezzelődik az összes találat (nemcsak az első pár sor), és egy-egy érintéssel fókuszálhatnánk rájuk...

Végső esetre lenne konzolos elérés természtesen, de erre a legtöbb felhasználónak nem lenne szüksége. (És egy Vmware Fusion-szerű alkalmazásvirtualizációval még windowsos programokat is futtathatnának.)

Ezzel kapcsolatban rengeteg ötletem van még, csak most időm nincs, egyelőre ennyit erről.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://secondlife.blog.hu/api/trackback/id/tr91668250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kavics 2008.09.22. 13:44:23

nohát nem csak neked vannak ilyen ambícioid:
index.hu/tech/net/xr190908/

nagyon idevág!
süti beállítások módosítása