Miez?

Szakértői blog, a virtuális világokról, legfőképp a Second Life-ról

SZÖVEG NAGYÍTÁSA: CTRL-+

Utolsó kommentek

RSS feedek

|home|

CopyBot LETILTVA!!!! helyett: ToS ellenesnek nyilvánítva

2006.11.15. 08:53 a. prospero

Lindenék letiltották a CopyBot használatát!!! *leborul és élteti az SL isteneket*

*Sorry erre nagyon rámozdultam, a címen kívül a többi OK.

Ööö.. mi az a CopyBot? Hát az a program, ami fenekestül felfordította volna az egész Second Life univerzumot... Pár szóban a keletkezéséről, működéséről.

Szóval adott egy csoport, akik az SL reverse engineer-elésével foglalkoznak (visszafejtik a kódot), természetesen a klienst, és ennek jobbá tételén ügyködnek, mindezt Lindenék támogatásával (akik egyébként egy igen kis cég, 40-50 alkalmazottal), sőt, aktív részvételével. (Annak ellenére, hogy a normál felhasználókra vonatkozóan szigorúan tiltott mindenféle ilyen kísérlet.)

Tesztelés céljára ezek kifejlesztenek egy programot, ami gyakorlatilag egy packet sniffer, vagyis elcsípi a forgalmat a szerver és a kliens között. Eddig nem is lenne gond, de ezt egynémely vadbarom elkezdi árulni (SLExchange-ben pl.), a metaverzumban gyakorlatilag klónozóként hasznhálható eszközt, ami ráadásul a "no copy" engedélyű tárgyakat (primeket, textúrákat, mindent szinte, szkripteken kívül) lekopíroz.

És ami botrányos volt eleddig: Lindenék nem akartak lépni, arra hivatkoztak, hogy akit ilyen sérelem ért, adjon le egy DMCA "feljelentést".

De ma reggel arra ébredtem, hogy észhez tértek barátaink és a ToS (Terms of Services, felhasználási fetételek) megszegésének minősítették a CopyBot használatát!!! A büntetés pedig természetesen) account ban, vagyis a felhasználó letiltása (nem csak egy avatarát lökik ki...)

2 komment

Címkék: tech hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://secondlife.blog.hu/api/trackback/id/tr9617828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomo 2006.11.15. 12:20:51

en epp ma olvastem errol eloszor,
annyi bizonyos, hogy a program nyilt forraskodu, ezert barki letolthette es hasznalhatta korabban is.
csak annyi volt a lenyeg, hogy az eredeti forrasbol keszitett program engedelyt kert amasolashoz, es bejelentette azt.
de ez a funkcio 1 sor kikommentezesevel inaktivalhato.

ahogy en olvasom, ez ellen igazabol semmit nem tehetnek, max annyit, hogy tiltogatjak az accountokat. ami valljuk meg , nem a legeffektivebb megoldas.

szoval ez a copybot ugy meg nicns lefutva. sajnos.

a. prospero · http://secondlife.blog.hu 2006.11.15. 12:41:20

egyelőre a "Simple CopyBot defeater !quit"-tel lehet védekezni, ez a környéken mindenkinek im-zik egy !quit-et, amivel az alap CopyBot leállíthtató. (Az avatár kilép, aki "meghallja".)

De átírni a programot nem nagy ügy. :(
süti beállítások módosítása