Miez?

Szakértői blog, a virtuális világokról, legfőképp a Second Life-ról

SZÖVEG NAGYÍTÁSA: CTRL-+

Utolsó kommentek

RSS feedek

|home|

Mi is az a Second Life, mit lehet itt csinálni?

2006.11.09. 10:02 a. prospero

Az SL-t legtöbbször csak MMOG-nek, Massively Multiplayer Online Game-nek hívják, elhagyva a legtöbb hasonló szoftverre jellemző "role-playing" jelzőt, vagyis a szerepjátszó játék attribútumot, ami egyrészt erre a világra igazabb lenne, mint bármelyik másik "szerepjáték"-nak tekintett kreálmányra (EverQuest, World Of Warcraft, Star Wars Galaxies etc.), másrészt némely avatár (karakter) esetén a szerepjátszás kizárt, mert való életbeli megfelelőjét alakítja az illlető. (Szokták e játékok felnőtt változatának is hívni egyébként.)

A helyszín egy iksz ezer szerveren szaladó, kis csalással egybefüggőnek mondható univerzum, ami -- nemcsak a RL (real life, valódi életbeli) avatárok miatt -- itt-ott érintőt vesz a valós világgal.

Emiatt aztán nem is a megszokott, küldetésekkel, szörnyekkel, szintlépésekkel vagy egyéb módon történő "virtuális szakértelmek" fejlesztésével boldogulhatunk benne, hanem RL szakértelmeink segítségével. Természetesen meg kell tanulni ezeket, aki animátor guru akar lenni, pl. Poserben legyen járatos, a designer szépérzékkel és Photoshop gyakorlattal bírjon, ingatlanspekuláns nem árt, ha jártas ebben a szakmában RL, egy bizniszhez szintén nem az avatárunknak kell majd üzleti modell, és a szkriptelést sem fogja helyettünk senki elvégezni.

Persze vannak, akik csak a fogyasztói oldalt szeretnék élvezni: egyedi avatár, saját föld, ház, kényelemesebbeknek (vastagabb pénzárcájúaknak) bérelt apartman, autó, hajó, az SL-nek mint virtual sex life-ként való értelmezése, satöbbi. Valamelyik amerikai blogger ezeknek rendesen be is szólt, mondván mi a francért próbálnak _sokan_ ugyanolyan kispolgári életet élni itt, mint odakint? (Jogos!)

De ne feledjük, sem a kínálati, sem a keresleti oldalon állók esetén (nem értek ám ezekhez túlzottan, de most használnám e fogalmakat) nem csak a pénz körül forog a világ: a találkozások, ismerkedések, beszélgetések talán még fontosabbak ezeknél.

Folytatása következik...

1 komment

Címkék: közösség segédletek

A bejegyzés trackback címe:

https://secondlife.blog.hu/api/trackback/id/tr2417497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomo 2006.11.10. 20:57:35

és milyen igaz, ez az igazi szerepjaték. csak annyi a nehezseg benne, hogy nem art ha valami kis adalek odafonnt is ( gyk agy ), anelkul hiaba van szuper kardod vagy szep lovad te hos lovag.

amig van kereslet es kinalati oldal, a gazdasag viragzik. nincs is ezzel semmi baj, hisz nem vagyunk egyformak.
süti beállítások módosítása