Miez?

Szakértői blog, a virtuális világokról, legfőképp a Second Life-ról

SZÖVEG NAGYÍTÁSA: CTRL-+

Utolsó kommentek

RSS feedek

|home|

Lehallgatási ügyek

2006.11.24. 08:38 a. prospero

Azt eddig is tudtuk, hogy ha valaki nagyon akarja, akkor lehallgatja "elektronikus életünket", vagyis telefonokat, email-eket, billentyűleütéseket, satöbbiket. (Még a CRT monitor villódzásából is lehet adatokat szerezni állítólag.)

De a minap ennek SL-es változatával is szembesülnöm kellett, egyik ismerősömmel beszélgettem, amikor dobott egy IM-et (instant message-et), hogy a... mondjuk úgy, felesége (bár az illető lány, de a részleteket talán hagyjuk), szóval valakije IM-ben pont a beszélgetésünkre rímelő reagálást üzent neki.

Miután kicsit elszállt az agyam, hogy kémkednek szegényke után (...van egy tárgya, amit mindig viselnie kell... khm, mindegy), végiggondoltam a dolgot, aminek eredményeképp legyártódott egy Monitor box, ami a körzetében levő összes chat-et továbbítja nekem, illetve egy kollégámnak. (A dobozt ő gyártotta, én már töröltem is.) Ritka egy szemét dolog, lehet mini primbe is tenni, láthatatlan primbe is, a kód meg kb. egy listen eseménykezelő, ami a 0-ás csatornát figyeli, és bekövetkeztekor dob egy IM-et. (Amíg elolvastad ezt a mondatot, addig egy harmadnapos szkriptelő már végzett is a "program megírásával".)

A tanulság: bizalmas információt csak IM-ben, és persze ne bízzunk meg senkiben, bármilyen no-mod tárgy tartalmazhat hasonló szkriptet, esetleg megfelelő filterekkel (pl. L$, stb.), vagy egy dummy accountnak címzett IM-mel, stb.

1 komment · 1 trackback

Címkék: tech magánügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://secondlife.blog.hu/api/trackback/id/tr2318675

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kavics · http://kavics.freeblog.hu 2006.11.27. 15:54:41

elég kemény...az emberek minden TÉRben emberek:)..
ismét felteszem a teoretikus kérdést a magántulajdonról?..vicces lenne SLből egy olyat indítani ahol nincs:)..
tényleg jut eszembe: vannak odabennt pártok, politika, ideológiák megnyilvánulásai?
süti beállítások módosítása